1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Łosoś z baby marchewką i groszkiem cukrowym

Składniki: 600 g łososia 1 łyżka koncentratu pomidorowego 200ml soku pomarańczowego 4 łyżki cukru trzcinowego 4 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku 1 mała chilli (opcjonalnie) 1 pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku 1 opakowanie baby marchewki 1 tacka groszku cukrowego

Z kawałka łososia zdejmij skórę i usuń brązowe mięso przy skórze. Z koncentratu, soku, cukru, oliwy, czosnku i części posiekanego szczypiorku przygotuj marynatę. Dopraw solą i pieprzem. Marynatą posmaruj łososia i wstaw na 15 minut do lodówki. Po schłodzeniu ułóż łososia na tacy do gotowania, polej częścią pozostałej marynaty. Do koszyczka włóż baby marchewkę. Gotuj ok 10-15 minut. Pod koniec gotowania do marchewki dodaj groszek cukrowy. Podawaj z warzywami polanymi resztą dressingu. Danie niezwykle bogate w witaminę A, potrzebną między innymi do nawilżenia skóry oraz prawidłowego funkcjonowania narządu wzroku. Przepis opracował Grzegorz Łapanowski dla

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze