Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Łososiowe roladki z pastą hummusowo – jajeczną

Składniki:

  • łosoś wędzony w plastrach 300 g
  • jaja na twardo 4 sztuki
  • hummus opakowanie tradycyjnego lub z kolendrą
  • szczypiorek, posiekany
  • świeże zioła posiekane np. melisa
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

15 listopada 2012 Przepisy redakcja

Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

Jajka rozgniatamy widelcem, łączymy z hummusem, ziołami, doprawiamy i skrapiamy oliwą. Dokładnie mieszamy. Powstałą pastą smarujemy plastry łososia, które następnie zawijamy w ruloniki. Roladki można spiąć wykałaczką lub związać źdźbłem szczypiorku. Podajemy schłodzone. Fantastycznie smakuje z pełnoziarnistymi tostami.

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI