Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Makaron z łososiem pod białą pierzyną w 17 minut

Składniki:

  • świeży łosoś
  • ser typu feta
  • makaron wielozbożowy
  • jogurt naturalny
  • pieprz kolorowy
  • inne przyprawy do ryby, które lubisz
  • cytryna


Sposób przygotowania:

Łososia pieczemy 10 minut z plastrami cytryny w piekarniku, a następnie rozdrabniamy na kawałki.

Równocześnie, gotujemy w wodzie makaron penne wielozbożowy.

Przekładamy wszystko do formy do pieczenia.

Makaron mieszamy z łososiem. Układamy plastry sera typu feta. Wszystko doprawiamy dużą ilością kolorowego pieprzu.

Polewamy jogurtem naturalnym.

Przyprawiamy raz jeszcze (ja bardzo lubię pietruszkę) i zapiekamy przez 7 minut w rozgrzanym (po wcześniejszym pieczeniu łososia) piekarniku.

Podajemy ze świeżymi pomidorami oraz kiełkami słonecznika.

Uwaga! Jeśli wykorzystamy naszą umiejętność robienia kliku rzeczy w jednym momencie, ręczne zmywanie zajmuje więcej niż przygotowanie samej potrawy.

Podsumowanie

Czasami mamy ochotę na coś zdrowego, obiadowego, na ciepło, ale nie mamy na to czasu, a w naszej lodówce nie znajduje się tyle produktów ile w lodówce Jamiego. Co wtedy?

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI