Składniki
- marchewka 1 pęczek
- masło łyżka stołowa
- rodzynki korynckie 50 g
- cynamon 1/2 cynamonu
- cayenne szczypta
- sok pomarańczowy 3 łyżki
- likier pomarańczowy 1 łyżka
- biały pieprz
- posiekana mięta 2 łyżki stołowe
Sposób przygotowania
- Marchewki obrać i pokroić w cienkie plasterki.
- Tepan rozgrzać, stopić na nim masło. Stale mieszając przez 3 minuty podsmażać na nim marchew.
- Dodać rodzynki i przyprawy oraz sok pomarańczowy i likier. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać potrawę świeżo posiekaną miętą.
Poziom mocy: 5-7 /
Czas smażenia: 5-7 minut /
Więcej takich przepisów na |
- Marchewki obrać i pokroić w cienkie plasterki.
- Tepan rozgrzać, stopić na nim masło. Stale mieszając przez 3 minuty podsmażać na nim marchew.
- Dodać rodzynki i przyprawy oraz sok pomarańczowy i likier. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać potrawę świeżo posiekaną miętą.
Poziom mocy: 5-7 /
Czas smażenia: 5-7 minut /
Więcej takich przepisów na