Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Marchewka po indyjsku

Składniki:

  • marchewka 1 pęczek
  • masło łyżka stołowa
  • rodzynki korynckie 50 g
  • cynamon 1/2 cynamonu
  • cayenne szczypta
  • sok pomarańczowy 3 łyżki
  • likier pomarańczowy 1 łyżka
  • biały pieprz
  • posiekana mięta 2 łyżki stołowe

11 stycznia 2013 Przepisy redakcja

Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

  1. Marchewki obrać i pokroić w cienkie plasterki.
  2. Tepan rozgrzać, stopić na nim masło. Stale mieszając przez 3 minuty podsmażać na nim marchew.
  3. Dodać rodzynki i przyprawy oraz sok pomarańczowy i likier. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać potrawę świeżo posiekaną miętą.
Poziom mocy: 5-7 / Czas smażenia: 5-7 minut / Więcej takich przepisów na miele-alacarte.pl|
  1. Marchewki obrać i pokroić w cienkie plasterki.
  2. Tepan rozgrzać, stopić na nim masło. Stale mieszając przez 3 minuty podsmażać na nim marchew.
  3. Dodać rodzynki i przyprawy oraz sok pomarańczowy i likier. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać potrawę świeżo posiekaną miętą.
Poziom mocy: 5-7 / Czas smażenia: 5-7 minut / Więcej takich przepisów na miele-alacarte.pl

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI