Marchewka po indyjsku

reklama

Składniki
  • marchewka 1 pęczek
  • masło łyżka stołowa
  • rodzynki korynckie 50 g
  • cynamon 1/2 cynamonu
  • cayenne szczypta
  • sok pomarańczowy 3 łyżki
  • likier pomarańczowy 1 łyżka
  • biały pieprz
  • posiekana mięta 2 łyżki stołowe
Sposób przygotowania
  1. Marchewki obrać i pokroić w cienkie plasterki.
  2. Tepan rozgrzać, stopić na nim masło. Stale mieszając przez 3 minuty podsmażać na nim marchew.
  3. Dodać rodzynki i przyprawy oraz sok pomarańczowy i likier. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać potrawę świeżo posiekaną miętą.

Poziom mocy: 5-7 /
Czas smażenia: 5-7 minut /

Więcej takich przepisów na miele-alacarte.pl|

  1. Marchewki obrać i pokroić w cienkie plasterki.
  2. Tepan rozgrzać, stopić na nim masło. Stale mieszając przez 3 minuty podsmażać na nim marchew.
  3. Dodać rodzynki i przyprawy oraz sok pomarańczowy i likier. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać potrawę świeżo posiekaną miętą.

Poziom mocy: 5-7 /
Czas smażenia: 5-7 minut /

Więcej takich przepisów na miele-alacarte.pl