Medaliony z jelenia w sosie żurawinowym

reklama

Składniki
  • medaliony z jelenia 4 sztuki po 125 g
  • przerośnięty boczek 4 plastry
  • olej orzechowy 2 łyżki stołowe
  • czerwone wino
  • żurawina 2 łyżki stołowe
  • orzechy włoskie 50 połówek
  • gęsta śmietana 50 g
  • sól
  • grubo zmielony czarny pieprz
  • tymianek
  • rozmaryn
Sposób przygotowania
  1. Mięso opłukać i osuszyć, brzeg medalionów owinąć boczkiem i związać nitką. Przyprawić grubo zmielonym czarnym pieprzem.
  2. Smażyć mięso z obu stron na Tepanie na rozgrzanym na oleju.
  3. Podlać mięso czerwonym winem, dodać połówki orzechów i żurawinę, przyprawić solą, tymiankiem i rozmarynem. Następnie dodać śmietanę.

Poziom mocy: 8-11 /
Czas smażenia: 10-12 minut/

Więcej takich przepisów na miele-alacarte.pl|

  1. Mięso opłukać i osuszyć, brzeg medalionów owinąć boczkiem i związać nitką. Przyprawić grubo zmielonym czarnym pieprzem.
  2. Smażyć mięso z obu stron na Tepanie na rozgrzanym na oleju.
  3. Podlać mięso czerwonym winem, dodać połówki orzechów i żurawinę, przyprawić solą, tymiankiem i rozmarynem. Następnie dodać śmietanę.

Poziom mocy: 8-11 /
Czas smażenia: 10-12 minut/

Więcej takich przepisów na miele-alacarte.pl