1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Mini kotlety mielone z mizerią i ziemniakami

Składniki: 800g obranych ziemniaków 4 duże ogórki 400ml jogurtu naturalnego 1 garść koperku 800g mieszanego mięsa mielonego 1 jajo 300g czerstwej bułki wrocławskiej 200-300ml mleka 1 garść natki pietruszki 1 garść lubczyku mąka pszenna 1 szczypta gałki muszkatołowej 1 mała cebula sól i pieprz do smaku

Ziemniaki ugotuj i przypraw odrobiną masła i gałki muszkatołowej. Ogórki obierz i pokrój w talarki. Wymieszaj z jogurtem i posiekanym koperkiem. Przypraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki. Czerstwą bułkę namocz w mleku, odciśnij i dodaj do mięsa mielonego. W ActiFry przesmaż posiekaną cebulę i dodaj do mięsa. Dodaj posiekane zioła i rozbite jajo. Przypraw solą i pieprzem. Z masy ulep małe kulki. Obtocz w małej ilości mąki i przesmaż w ActiFry. Zaczynaj obsmażać małymi partiami- nie wrzucaj wszystkich kotlecików naraz. Podlej małą ilością wody. Podaj z ziemniakami i mizerią. Tradycyjna potrawa w wersji light dla tych którzy dbają o linię oraz o zdrowie. Przepis opracował Grzegorz Łapanowski dla

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze