Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
10 czerwca 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Minibabeczki z rzodkiewkowym twarożkiem

Składniki na 4 porcje: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego w płatach (4 płaty), pęczek rzodkiewek, ogórek świeży, 200 g tłustego twarogu, 2/3 szklanki jogurtu lub śmietany, 1/3 pęczka koperku, 1/3 pęczka szczypiorku, 1/3 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki pieprzu, zioła do dekoracji. Czas przygotowania: 40 minut

Gotowe ciasto rozmrozić, wyłożyć nim tartaletki, formując palcami, dno ponakłuwać widelcem.

Z papieru wyciąć kółeczka wielkości babeczek, włożyć na dno każdej i nasypać fasoli lub grochu, by w trakcie pieczenia ciasto nie podnosiło się. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 15 minut. T

warożek zmieszać z jogurtem lub śmietaną, przyprawić solą, pieprzem. Dodać pokrojone w ćwiartki rzodkiewki i ogórek – w kostkę oraz posiekany szczypiorek i koperek. Wymieszać, wyłożyć na schłodzone tartaletki, udekorować ziołami, podawać zamiast kanapek.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI