Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
10 czerwca 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Minibabeczki z rzodkiewkowym twarożkiem

Składniki na 4 porcje: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego w płatach (4 płaty), pęczek rzodkiewek, ogórek świeży, 200 g tłustego twarogu, 2/3 szklanki jogurtu lub śmietany, 1/3 pęczka koperku, 1/3 pęczka szczypiorku, 1/3 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki pieprzu, zioła do dekoracji. Czas przygotowania: 40 minut

Gotowe ciasto rozmrozić, wyłożyć nim tartaletki, formując palcami, dno ponakłuwać widelcem.

Z papieru wyciąć kółeczka wielkości babeczek, włożyć na dno każdej i nasypać fasoli lub grochu, by w trakcie pieczenia ciasto nie podnosiło się. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 15 minut. T

warożek zmieszać z jogurtem lub śmietaną, przyprawić solą, pieprzem. Dodać pokrojone w ćwiartki rzodkiewki i ogórek – w kostkę oraz posiekany szczypiorek i koperek. Wymieszać, wyłożyć na schłodzone tartaletki, udekorować ziołami, podawać zamiast kanapek.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI