1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Miniserniczki na spodzie z musli

123rf.com
123rf.com
Jak szybko zrobić deser? Oto przepis na sernik na spodzie z musli z miodem.

Pamiętajmy, by do przyrządzania domowych dań używać składników dobrej jakości. W ten sposób zapewniamy sobie odżywianie dla zdrowia, a nie tylko spożywanie „pustych” kalorii.

Składniki
250 g Musli Chrupiącego BA! 5 ziaren z miodem 150 g miękkiego masła 300 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki żelatyny 50 ml gorącej wody 300 g twarogu do sernika 70 g cukru pudru 100 ml soku z pomarańczy 100 g moreli całych owoców Bakalland 75 g migdałów w płatkach Bakalland
Sposób przygotowania
Miksujemy musli z miękkim masłem. Przekładamy masę do foremek na muffinki, dobrze dociskając ją do dna. Wstawiamy do lodówki na minimum pół godziny. Rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie. Ubijamy śmietankę. Ser miksujemy z cukrem pudrem, a następnie mieszamy z ubitą śmietaną. Do masy serowej dodajemy powoli ciepłą żelatynę i wszystko dokładnie mieszamy. Suszone morele zalewamy ciepłym sokiem pomarańczowym i lekko podgrzewamy, aż zmiękną, następnie blendujemy. Przekładamy masę serową do formy i kładziemy morele oraz delikatnie polewamy powstałym sosem pomarańczowym. Sernik wkładamy do lodówki, by stężał. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałów.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze