1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Mrożony mus owocowy z gorącą czekoladą

Mrożony mus owocowy z gorącą czekoladą

Jest to niezwykle szybki deser. Ważnym jego elementem jest banan, który sprawia, że deser ma kremową konsystencję. Połączenie mrożonych owoców z płynną gorącą czekoladą jest naprawdę pyszne i zachwycające.|Jest to niezwykle szybki deser. Ważnym jego elementem jest banan, który sprawia, że deser ma kremową konsystencję. Połączenie mrożonych owoców z płynną gorącą czekoladą jest naprawdę pyszne i zachwycające.

mus: 2 banany 200 g malin 100 g borówek amerykańskich lub jagód 2 łyżki miodu polewa: 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki wody   Owoce zmiksuj z miodem na gładką masę. Przelej do pucharków i wstaw do zamrażalnika na 30 minut. Czekoladę rozpuść na parze z dodatkiem wody i polej nią schłodzony mus.   porcja tradycyjnego musu owocowego ma 475 kcal, naszej wersji 245 kcal   Przepis pochodzi z książki "Rewolucja na talerzu" Agaty Ziemnickiej i Olgi Kwiecińskiej - Kaplińskiej (Wydawnictwo Literackie)

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze