Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Mrożony mus owocowy z gorącą czekoladą


23 marca 2012 Przepisy redakcja
Jest to niezwykle szybki deser. Ważnym jego elementem jest banan, który sprawia, że deser ma kremową konsystencję. Połączenie mrożonych owoców z płynną gorącą czekoladą jest naprawdę pyszne i zachwycające.

mus: 2 banany 200 g malin 100 g borówek amerykańskich lub jagód 2 łyżki miodu polewa: 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki wody   Owoce zmiksuj z miodem na gładką masę. Przelej do pucharków i wstaw do zamrażalnika na 30 minut. Czekoladę rozpuść na parze z dodatkiem wody i polej nią schłodzony mus.   porcja tradycyjnego musu owocowego ma 475 kcal, naszej wersji 245 kcal   Przepis pochodzi z książki „Rewolucja na talerzu” Agaty Ziemnickiej i Olgi Kwiecińskiej – Kaplińskiej (Wydawnictwo Literackie)  



Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI