Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
2 czerwca 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Mule po portugalsku

Składniki na 4 porcje: 1 kg świeżych muli, 0,5 l bulionu warzywnego, 0,5 l białego półwytrawnego lub wytrawnego wina, 1 drobno posiekana cebula, 6 gałązek drobno posiekanego selera naciowego, 2 ząbki czosnku, 1 pęczek pietruszki, 2 łyżki oliwy, 2 cytryny, pieprz, ewentualnie sól.

Do szerokiego rondla wlać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę, czosnek, podsmażyć. Dodać posiekany seler naciowy, wlać bulion i dusić około 5 minut.

Mule opłukać, przejrzeć, a otwarte muszelki wyrzucić do kosza wraz z zawartością. Zamknięte włożyć do rondla, wlać wino, dodać opłukany pęczek pietruszki i pieprz. Przykryć pokrywką i gotować.

Gdy muszle otworzą się, podawać z pajdą chleba i ćwiartkami cytryny. Można też skropić sosem, jaki powstał podczas gotowania.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI