1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Mus jabłkowy ze śmietanką

Bogdan Biały
Bogdan Biały
Składniki na 4 porcje: 500 g jabłek plus jabłko do dekoracji, 3–4 łyżki cukru pudru, 284 ml kremówki, 2 białka jajek. Czas przygotowania: 25 min|Składniki na 4 porcje: 500 g jabłek plus jabłko do dekoracji, 3–4 łyżki cukru pudru, 284 ml kremówki, 2 białka jajek. Czas przygotowania: 25 min

Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Zalać 3 łyżkami wody, dodać cukier i dusić na wolnym ogniu, aż będą zupełnie miękkie. Ubić kremówkę oraz osobno, na sztywno, białka jajek. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Mus podawać w szklankach udekorowany plastrami nieobranego jabłka posypanymi cukrem pudrem.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze