Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Na mniejszy apetyt – sałatka „zielono mi”

Składniki:

  • zielone szparagi 2 pęczki
  • świeży groszek 250 gram
  • zielona fasolka szparagowa 250 gram
  • rukola 400 gram
  • feta opakowanie
  • dymka 3 sztuki
  • oliwa z oliwek 1/2 szklanki
  • cytryna sok z jednej
  • kolendra łyżeczka posiekanej

9 lipca 2013 Przepisy sylwester.ciach
Okres wakacyjny to czas, gdy pojawiają się sezonowe warzywa, takie jak szparagi, szpinak, fasolka, groszek, czy cukinia. Właśnie dlatego warto się teraz nimi zajadać – mamy gwarancję świeżości, jak i niskiej ceny.

Sposób przygotowania:

Szparagi, groszek i fasolkę gotujemy. W tym czasie łączymy oliwę, sok z cytryny i kolendrę, aby uzyskać dresing do sałatki. Umytą rukolę wrzucamy do miski. Dodajemy do niej przestudzone warzywa. Dymkę drobno siekamy, fetę kroimy w kostkę i dorzucamy do reszty. Delikatnie mieszamy całość. Sałatkę polewamy dresingiem bezpośrednio przed podaniem. Źródło: foodpanda.pl

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI