Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Wróżby Diety

Bogdan Biały
Bogdan Biały
23 listopada 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Nalewka z jarzębiny

Składniki: 1 kg owoców jarzębiny, 1/2 l spirytusu, 2 szklanki przegotowanej wody, 1/2 kg cukru, sok z cytryny, łyżeczka otartej skórki z cytryny. Czas przygotowania: 30 min plus leżakowanie

Butik Zwierciadlo.pl poleca:

Owoce jarzębiny (można je zbierać po pierwszych przymrozkach, bo dopiero wtedy tracą goryczkę) sparzyć na sicie wrzątkiem i osuszyć. Zasypać w słoju cukrem, dodać sok z cytryny i zalać spirytusem rozcieńczonym wodą, przechowywać w ciepłym miejscu przez 3 tygodnie. Zlać płyn, odcisnąć do niego sok z owoców. Przefiltrować i rozlać do butelek. Nalewka powinna dojrzewać co najmniej 4 miesiące w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu.


Strefa zakupów


podkreśl_kolor_oczu

Jak podkreślić kolor oczu

Piękne spojrzenie to marzenie każdej z nas. Oto kilka sposobów na to, jak podkreślić i wydobyć naturalny kolor naszych oczu. Oczy, to ta część naszego ...
soraya_www

Magia Olejków od SORAYA – odkryj moc drogocennych olejków zamkniętych w ultralekkich formułach!

Arganowy, kokosowy, macadamia, jojoba, olejek z nasion chia –bardzo dobrze znasz ich odżywcze właściwości, prawda? Teraz możesz odkryć je na nowo, ponieważ stały się podstawą ...
Newsleter_Header_01

Warsztaty i szkolenia miesiąca

zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI