Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Wróżby Diety

Bogdan Biały
Bogdan Biały
23 listopada 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Nalewka z jarzębiny

Składniki: 1 kg owoców jarzębiny, 1/2 l spirytusu, 2 szklanki przegotowanej wody, 1/2 kg cukru, sok z cytryny, łyżeczka otartej skórki z cytryny. Czas przygotowania: 30 min plus leżakowanie

Strefa zakupów - odwiedź Butik.zwierciadlo.pl

Owoce jarzębiny (można je zbierać po pierwszych przymrozkach, bo dopiero wtedy tracą goryczkę) sparzyć na sicie wrzątkiem i osuszyć. Zasypać w słoju cukrem, dodać sok z cytryny i zalać spirytusem rozcieńczonym wodą, przechowywać w ciepłym miejscu przez 3 tygodnie. Zlać płyn, odcisnąć do niego sok z owoców. Przefiltrować i rozlać do butelek. Nalewka powinna dojrzewać co najmniej 4 miesiące w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu.


Strefa zakupów


zwierciadlo-baner

Regeneracja naturalnej płytki paznokcia: Konkurs Indigo Nails

Piękne, zadbane paznokcie są wizytówką każdej kobiety. Dzięki nim czujemy się pewne siebie, kobiece i tym samym mamy ochotę pokazać je całemu światu. Jednak codzienne ...
zaplo-wyprawka-szkolna-tytulowa-01

Powrót do szkoły i przybory szkolne. Jakie macie wspomnienia?

Powrót do szkoły co roku jest wielkim wydarzeniem dla ucznia i jego rodziców. Za kompletowaniem przyborów szkolnych kryje się bowiem coś więcej niż tylko obowiązek.
Newsleter_Header_01

Warsztaty i szkolenia miesiąca

zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI