Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Bogdan Biały
23 listopada 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Nalewka z jarzębiny

Składniki: 1 kg owoców jarzębiny, 1/2 l spirytusu, 2 szklanki przegotowanej wody, 1/2 kg cukru, sok z cytryny, łyżeczka otartej skórki z cytryny. Czas przygotowania: 30 min plus leżakowanie

Owoce jarzębiny (można je zbierać po pierwszych przymrozkach, bo dopiero wtedy tracą goryczkę) sparzyć na sicie wrzątkiem i osuszyć. Zasypać w słoju cukrem, dodać sok z cytryny i zalać spirytusem rozcieńczonym wodą, przechowywać w ciepłym miejscu przez 3 tygodnie. Zlać płyn, odcisnąć do niego sok z owoców. Przefiltrować i rozlać do butelek. Nalewka powinna dojrzewać co najmniej 4 miesiące w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu.


Konkurs Ziaja: pielęgnacja dla niego

Mężczyźni spędzają w łazience znacznie mniej czasu, niż kobiety. Nie oznacza to jednak, że męska skóra jest łatwiejsza w pielęgnacji. Przekonajcie się same i weźcie ...

„Załatw pogodę, ja zajmę się resztą” - wywiad z autorką powieści Renatą Frydrych

Czy można napisać naprawdę ciepłą i zabawną komedię romantyczną, która porusza i w dodatku daleka jest od stereotypów? Okazuje się, że tak. Wydana przez Wydawnictwo ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI