Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Bogdan Biały
6 maja 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Niedzielny kolorowy rosołek

Składniki na 6 porcji: kura z gospodarstwa ekologicznego; 1 pęczek włoszczyzny; cebula; kilka ziaren pieprzu; 1 łyżka posiekanej natki; 1 opakowanie makaronu do zup; sól; pieprz; ulubione dodatki, np. kapusta kiszona albo kilka listków szczawiu lub mlecza.


Podzielić kurę na części, włożyć do wrzącej, posolonej wody z dodatkiem pieprzu. Oczyścić włoszczyznę, opłukać. Cebulę obrać i podpiec nad otwartym płomieniem gazu.

Kurę gotować około 1,5 godziny, a następnie dodać włoszczyznę. Ugotować makaron. Rosół podawać gorący z makaronem.

Na talerze można wyłożyć ulubione dodatki, np. kiszoną kapustę, kilka listków szczawiu lub to, na o co tylko mamy ochotę.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Warsztaty Wojciecha Eichelbergera w wersji online

Nie wstydź się wizyty u urologa! Działaj!

Patrząc na wydłużające się kolejki do lekarzy – szczególnie specjalistów – oraz czytając raporty o wydatkach ponoszonych na leki, można dojść do wniosku, że Polacy ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI