Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
6 maja 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Niedzielny kolorowy rosołek

Składniki na 6 porcji: kura z gospodarstwa ekologicznego; 1 pęczek włoszczyzny; cebula; kilka ziaren pieprzu; 1 łyżka posiekanej natki; 1 opakowanie makaronu do zup; sól; pieprz; ulubione dodatki, np. kapusta kiszona albo kilka listków szczawiu lub mlecza.


Podzielić kurę na części, włożyć do wrzącej, posolonej wody z dodatkiem pieprzu. Oczyścić włoszczyznę, opłukać. Cebulę obrać i podpiec nad otwartym płomieniem gazu.

Kurę gotować około 1,5 godziny, a następnie dodać włoszczyznę. Ugotować makaron. Rosół podawać gorący z makaronem.

Na talerze można wyłożyć ulubione dodatki, np. kiszoną kapustę, kilka listków szczawiu lub to, na o co tylko mamy ochotę.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI