Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Pasta kanapkowa z fasoli

Składniki:

1 puszka białej fasoli
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki oleju
1 cebula
sól
Miks przypraw np. marki Kamis: 1-2 łyżeczki pieprzu ziołowego, chili, kminek, majeranek

6 marca 2017 Przepisy redakcja
123rf.com
Jeśli brak ci pomysłów na codzienne kanapki, koniecznie wypróbuj smakowych maseł i past kanapkowych. To prosty trik na wprowadzenie nowych smaków do codziennego menu.

Pasty kanapkowe i masła smakowe są doskonałą alternatywą dla popularnych kanapek z wędliną, serem czy dżemem. Potrzebujesz kilku podstawowych składników i szczypty aromatycznych ziół: koperku, czosnku, bazylii, natkę pietruszki. Pomysłów na niebanalne smarowidła jest całe mnóstwo – oto przepis na pastę z fasoli.


Sposób przygotowania:

Fasolę zmiksuj z koncentratem pomidorowym i olejem. Dodaj drobno posiekaną, podsmażoną na złoty kolor cebulę. Dopraw kminkiem, majerankiem, pieprzem i solą. Podawaj z ulubionym pieczywem. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem.

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI