Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

fot. Anna Kamińska
29 września 2016 in Przepisy by Anna Kamińska

Pieczone pomidory z kozim serem na grzance

Wrzesień bez pieczonych pomidorów nie jest ważny ani smaczny. Pomidory upiec trzeba, bo smakują wyjątkowo i we wszystkim. W zupie, w sałatce, na grzance...

Niewiele im potrzeba, aby stały się wyjątkowym dodatkiem do każdego posiłku. Oliwa, czosnek, szczypta ostrej papryki, kryształki morskiej soli… Uwielbiam cały ten proces od kupowania na straganie do pieczenia i wreszcie delektowania się. Zdarza sie, że wyjadam je jeszcze gorące, pachnące i słodkie!
Pieczone pomidory z kozim serem na grzance
  • podłużne dojrzałe pomidory 500 g
  • czosnek 5 ząbków
  • oliwa 100 ml
Piekarnik nagrzewamy do 170 st. C. Pomidory myjemy, kroimy każdy na pół i układamy na papierze do pieczenia. Dodajemy ząbki czosnku i polewamy oliwą. Pieczemy ok. 60 minut.
  • kromki chleba na zakwasie 4
  • oliwa 1 łyżka
  • kozi twaróg 200 g
  • sól morska i pieprz do smaku
Kromki chleba opiekamy z dwóch stron na patelni skropionej oliwą. Układamy na talerzu. Smarujemy każdą kozim twarogiem, ukladamy upieczone pomidory i ząbki czosnku. Posypujemy solą i pieprzem.

Konkurs Ziaja: pielęgnacja dla niego

Mężczyźni spędzają w łazience znacznie mniej czasu, niż kobiety. Nie oznacza to jednak, że męska skóra jest łatwiejsza w pielęgnacji. Przekonajcie się same i weźcie ...

„Załatw pogodę, ja zajmę się resztą” - wywiad z autorką powieści Renatą Frydrych

Czy można napisać naprawdę ciepłą i zabawną komedię romantyczną, która porusza i w dodatku daleka jest od stereotypów? Okazuje się, że tak. Wydana przez Wydawnictwo ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI