1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Pieczony łosoś zawijany w papiloty z ziemniaków

AUTOR: Stanisław Bobowski SKŁADNIKI: • Filety z łososia – 4 szt po 140 g • Kiełbasa chorizo pokrojona w kostkę – 100 g • Pokrojone pory – 600 g • Posiekana szalotka – 100 g • Śmietana 32% – 150 ml • Duży ziemniak – 1 szt • Sól i pieprz do smaku

Podsmaż kiełbasę chorizo, pory i szalotkę. Następnie dodaj śmietanę. Obierz jednego ziemniaka i pokrój w bardzo cienkie plasterki na krajalnicy (mandolinie). Umyj pokrojone plastry ziemniaka i ułóż na folii spożywczej tak aby brzegi ziemniaków zachodziły na siebie. Przypraw łososia do smaku, następnie ułóż na ziemniakach i ciasno zwiń tak by folia została na zewnątrz). Delikatnie usuń folię z łososia, następnie obsmaż rybę z każdej strony na złoty kolor. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 C na 10 minut. Podawaj z przygotowanym kremem z porów i kiełbasy chorizo. Przepis pochodzi z książki kucharskiej "Blu Mood Food" 

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze