Składniki
- pierś z indyka 500 g
- czerwona papryka 1 strąk
- marchewka 1-2 sztuki
- cukinia 1-2 sztuki
- młoda cebulka 1/2 pęczka
- pieczarki 200 g
- seler naciowy 2-3 łodygi
- kiełki sojowe 150 g
- czosnek 1-2 ząbków
- świeży imbir
- wino ryżowe 60 ml
- jasny sos sojowy 3 łyżki stołowe
- sól i pieprz
- pieprz cayenne
- cukier
- sos ostrygowy
- olej
- świeża kolendra
Sposób przygotowania
- Pierś z indyka opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie plastry i marynować przez 12 godzin w sosie sojowym.
- Imbir i czosnek obrać i zetrzeć na tarce, paprykę pokroić w kostkę, marchew w słupki, cebulkę w talarki a pozostałe warzywa w plastry.
- Dodawane stopniowo porcje mięsa smażyć na rozgrzanym na Tepanie oleju. Dodać czosnek i imbir i wszystko razem dusić.
- Dodać do mięsa marchew i seler, przez chwilę poddusić, dodać paprykę i cebulę i również podsmażyć. Na końcu dodać pieczarki i kiełki sojowe i jeszcze przez chwilę wszystko razem pogotować.
5. Przyprawić do smaku, dodać wino ryżowe i ozdobić świeżą kolendrą.
Poziom mocy: 8-11 /
Czas smażenia: ok. 10 minut /
Więcej takich przepisów na |
- Pierś z indyka opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie plastry i marynować przez 12 godzin w sosie sojowym.
- Imbir i czosnek obrać i zetrzeć na tarce, paprykę pokroić w kostkę, marchew w słupki, cebulkę w talarki a pozostałe warzywa w plastry.
- Dodawane stopniowo porcje mięsa smażyć na rozgrzanym na Tepanie oleju. Dodać czosnek i imbir i wszystko razem dusić.
- Dodać do mięsa marchew i seler, przez chwilę poddusić, dodać paprykę i cebulę i również podsmażyć. Na końcu dodać pieczarki i kiełki sojowe i jeszcze przez chwilę wszystko razem pogotować.
5. Przyprawić do smaku, dodać wino ryżowe i ozdobić świeżą kolendrą.
Poziom mocy: 8-11 /
Czas smażenia: ok. 10 minut /
Więcej takich przepisów na