Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Pikantne guacamole z wędzonym łososiem


29 grudnia 2011 Przepisy Piotr Bruś-Klepacki
123rf
3 duże dojrzałe awokado 1 mała papryczka chilli 1 ząbek czosnku drobno posiekany 2 łyżki soku z limonki 3 łyżki posiekanej kolendry 2 łyżki dobrej oliwy extra vergine Sól i pieprz 300g plastrów wędzonego łososia 12 kieliszków

Awokado przekrajamy na pół, wyjmujemy pestkę. Miąższ przekładamy do miski. Najpierw dodajemy sok z limonki aby guacamole nie zrobiło się ciemne. Następnie dodajemy czosnek, posiekane chilli i kolendrę. Wówczas za pomocą widelca dokładnie rozgniatamy składniki. Pod koniec dodajemy oliwę. Guacamole przekładamy do kieliszków i dekorujemy różyczkami z plastrów łososia.



Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI