1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Pikantne guacamole z wędzonym łososiem

123rf
123rf
3 duże dojrzałe awokado 1 mała papryczka chilli 1 ząbek czosnku drobno posiekany 2 łyżki soku z limonki 3 łyżki posiekanej kolendry 2 łyżki dobrej oliwy extra vergine Sól i pieprz 300g plastrów wędzonego łososia 12 kieliszków

Awokado przekrajamy na pół, wyjmujemy pestkę. Miąższ przekładamy do miski. Najpierw dodajemy sok z limonki aby guacamole nie zrobiło się ciemne. Następnie dodajemy czosnek, posiekane chilli i kolendrę. Wówczas za pomocą widelca dokładnie rozgniatamy składniki. Pod koniec dodajemy oliwę. Guacamole przekładamy do kieliszków i dekorujemy różyczkami z plastrów łososia.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze