Plasterki jabłek z rodzynkami

reklama

Składniki
  • jabłka 800 g
  • rodzynki 1 łyżka stołowa
  • cukier 2 łyżki stołowe
  • cytryna 1 sztuka
  • masło
  • cynamon
Sposób przygotowania
  1. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Następnie poddusić je na maśle rozpuszczonym na rozgrzanym Tepanie, delikatnie przewracając plastry z jednej strony na drugą.
  2. Do jabłek dodać rodzynki, cukier, sok z jednej cytryny oraz oprószyć wszystko cynamonem.

Poziom mocy: 6-8
Czas smażenia: 6-10 minut

Więcej takich przepisów znajdziesz na www.miele-alacarte.pl|

  1. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Następnie poddusić je na maśle rozpuszczonym na rozgrzanym Tepanie, delikatnie przewracając plastry z jednej strony na drugą.
  2. Do jabłek dodać rodzynki, cukier, sok z jednej cytryny oraz oprószyć wszystko cynamonem.

Poziom mocy: 6-8
Czas smażenia: 6-10 minut

Więcej takich przepisów znajdziesz na www.miele-alacarte.pl

Podsumowanie przepisu

Zamiast jabłek można przygotować plastry ananasa, połówki śliwek, brzoskwinie, morele i nektarynki.|Zamiast jabłek można przygotować plastry ananasa, połówki śliwek, brzoskwinie, morele i nektarynki.