Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Plasterki jabłek z rodzynkami

Składniki:

  • jabłka 800 g
  • rodzynki 1 łyżka stołowa
  • cukier 2 łyżki stołowe
  • cytryna 1 sztuka
  • masło
  • cynamon

3 stycznia 2013 Przepisy redakcja

Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

  1. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Następnie poddusić je na maśle rozpuszczonym na rozgrzanym Tepanie, delikatnie przewracając plastry z jednej strony na drugą.
  2. Do jabłek dodać rodzynki, cukier, sok z jednej cytryny oraz oprószyć wszystko cynamonem.
Poziom mocy: 6-8 Czas smażenia: 6-10 minut Więcej takich przepisów znajdziesz na www.miele-alacarte.pl|
  1. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Następnie poddusić je na maśle rozpuszczonym na rozgrzanym Tepanie, delikatnie przewracając plastry z jednej strony na drugą.
  2. Do jabłek dodać rodzynki, cukier, sok z jednej cytryny oraz oprószyć wszystko cynamonem.
Poziom mocy: 6-8 Czas smażenia: 6-10 minut Więcej takich przepisów znajdziesz na www.miele-alacarte.pl

Podsumowanie

Zamiast jabłek można przygotować plastry ananasa, połówki śliwek, brzoskwinie, morele i nektarynki.|Zamiast jabłek można przygotować plastry ananasa, połówki śliwek, brzoskwinie, morele i nektarynki.

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI