Pomarańczowy sernik z białą czekoladą

Składniki na 4 porcje ;
Czas przygotowania: 10min ;
Czas gotowania: 15-20 min ;

reklama

Składniki:
150g serka naturalnego
200ml śmietany 36%
100g białej czekolady
3 jaja
30g cukru pudru
skórka z 1 pomarańczy
cząstki z 1 pomarańczy
sok

Serek naturalny zmiksuj z jajami i cukrem. W rondelku rozpuść czekoladę w śmietanie. Z jednej pomarańczy zetrzyj skórę, wyfiletuj, a z tego co zostanie wyciśnij sok. Wszystko połącz z masą serową. Wlej do kubeczków i zamknij je. Poddaj je parowaniu przez 15-20minut. Podawaj kiedy przestygną. Dodatek pomarańczy jest ciekawą alternatywą dla tradycyjnego sernika. Wzbogaca ona potrawę między innymi w potas i kwas foliowy. Przepis przygotował Grzegorz Łapanowski dla Tefal