Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Pomidorki koktajlowe z kozim serem i czarnuszką

Składniki:

  • Na 12 porcji
  • czarnuszki 2 łyżki
  • pomidorki sherry 12 sztuk
  • ser kozi 240 g
  • pietruszka natka
  • bazylia listki
  • wykałaczki do nadziewania
  • szklanki do koniaku

30 grudnia 2014 Newsfood, Przepisy redakcja

Sposób przygotowania:

  • Pomidorki dokładnie myjemy i przekrajamy ostrym nożem na pół.
  • Ser dzielimy na dwanaście porcji i posypujemy czarnuszką.
  • Na wykałaczkę delikatnie nabijamy składniki tzn. pomidora i ser.
  • Na dno szklanek kładziemy natkę pietruszki, bazylię i wkładamy uprzednio przygotowane koreczki. To bardzo apetyczny sposób podawania przystawek, który daje dużo pole do popisu.

POLECANE KSIĄŻKI