1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Pomidorki koktajlowe z kozim serem i czarnuszką

Składniki
  • Na 12 porcji
  • czarnuszki 2 łyżki
  • pomidorki sherry 12 sztuk
  • ser kozi 240 g
  • pietruszka natka
  • bazylia listki
  • wykałaczki do nadziewania
  • szklanki do koniaku
Sposób przygotowania
  • Pomidorki dokładnie myjemy i przekrajamy ostrym nożem na pół.
  • Ser dzielimy na dwanaście porcji i posypujemy czarnuszką.
  • Na wykałaczkę delikatnie nabijamy składniki tzn. pomidora i ser.
  • Na dno szklanek kładziemy natkę pietruszki, bazylię i wkładamy uprzednio przygotowane koreczki. To bardzo apetyczny sposób podawania przystawek, który daje dużo pole do popisu.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze