Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Pomidory nadziewane pastą z makreli

Składniki:

  • Pomidory średnie 4 szt
  • Makrela 300 g
  • Masło 10 g
  • Szalotka
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Kiełki słonecznika

28 maja 2012 Przepisy redakcja
Autorem przepisu jest Arkadiusz Ślusarenko z krakowskiego Hotelu Park Inn

Sposób przygotowania:

Pomidory sparz we wrzątku, obierz ze skórki i pokrój na sześć części. Wytnij gniazda z pestkami i osusz. Z makreli ściągnij skórę, wyciąg wszystkie ości. Otrzymane mięso z ryby rozgnieć widelcem. Dodaj masło o temperaturze pokojowej, obraną i pokrojoną w kosteczkę szalotkę i siekaną pietruszkę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Tak powstałą masę wyłóż dekoracyjnie na pomidory. Udekoruj kiełkami słonecznika.

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI