Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały / Poncz
17 lutego 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Poncz

Składniki na 4 porcje: 3/4 szklanki esencji herbacianej, 1/2 l słodkiego czerwonego wina, 1/2 l wytrawnego białego wina, sok z połowy cytryny, skórka cytrynowa, 3 łyżki cukru. Czas przygotowania: 10 min

Wlać oba wina do emaliowanego rondla. Dodać cukier i esencję herbacianą.

Podgrzewać tak długo, aż cukier się rozpuści, ale nie gotować. Zdjąć z ognia, dodać sok z cytryny i startą skórkę.

Podawać w szklanym naczyniu na ciepło lub na zimno.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI