Porzeczkowy chłodnik z orzechami włoskimi i mleczkiem kokosowym

Bakalland

Kiedy z nieba leje się żar, zwykle nie mamy ochoty na gotowanie i spożywanie kalorycznych dań. Dlatego doskonałym pomysłem na walkę z upałem jest przygotowanie chłodnika, czyli zupy, która idealnie nadaje się na letnie dni.

Chłodnik przygotowany na bazie porzeczek, nie tylko zachwyca swoim kolorem, ale również smakiem, który zawdzięcza połączeniu owoców z delikatnym mleczkiem kokosowym i chrupiącymi orzechami włoskimi Chandler.

Składniki

  • 2 szklanki porzeczek
  • 250 ml mleczka kokosowego
  • 100 g Orzechów włoskich Chandler Bakalland
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego

Sposób przygotowania

Porzeczki myjemy i zalewamy szklanką wody. Gotujemy na małym ogniu przez chwilę, a następnie dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wywar studzimy i blendujemy na gładką masę. Przed podaniem dodajemy do zupy mleczko kokosowe oraz posiekane orzechy włoskie. Zupa najlepiej smakuje schłodzona.