1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Keks bakaliowy

123RF.com
123RF.com
Składniki: 130 g mąki, 3 jaja, 50g mąki ziemniaczanej, 130g drobnego cukru, 1 łyżka ekstraktu z wanilii, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki cynamonu, 300g ulubionych suszonych owoców, 100 g siekanych migdałów, 100 g siekanych orzechów włoskich i migdałów

Jajka dokładnie ucieramy razem z cukrem. Pod koniec ucierania dodajemy ekstrakt waniliowy, cynamon, bakalie, migdały oraz orzechy. Dokładnie mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę uprzednio wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Wyrabiamy ciasto. Keks przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki na keks. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 45minut.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze