Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Schab pieczony faszerowany z rozmarynem


123RF.com
Składniki dla 6 osób: 1 kg schabu bez kości, 1 opakowanie suszonych śliwek, 150 g orzechów włoskich, 2 łyżki posiekanego rozmarynu, 4 łyżki miodu, sól i pieprz, olej, wykałaczki

W misce mieszamy miód oraz posiekane śliwki z orzechami i rozmarynem. Schab dokładnie nacieramy solą i pieprzem a następnie odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Wyjmujemy schab z lodówki i nakłuwamy go wzdłuż grubym szpikulcem lub cienkim nożem.  W miejsce nakłucia wkładamy uprzednio przygotowany farsz. Tak nadziany schab wkładamy do żaroodpornego naczynia, smarujemy olejem i zakrywamy folią aluminiową, aby podczas pieczenia mięso nie wyschło. Pieczemy w temp. 180 C przez 45 minut.  


Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI