Pstrąg z marchewkowym tagiatelle

Składniki na 4 porcje: 4 filety pstrąga; 2 czerwone papryki; 4 średnie marchewki; 2 łyżki masła; 1/2 łyżeczki soli ; 1/2 łyżeczki czerwonego pieprzu; łyżka oliwy.|Składniki na 4 porcje: 4 filety pstrąga; 2 czerwone papryki; 4 średnie marchewki; 2 łyżki masła; 1/2 łyżeczki soli ; 1/2 łyżeczki czerwonego pieprzu; łyżka oliwy.

Sposób przyrządzenia: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni.

W tym czasie pstrąga oprószyć solą i czerwonym pieprzem. Paprykę pokroić w paseczki. Za pomocą noża szczelinowego do warzyw przygotować tagiatelle z marchewki.

Rybę włożyć do żaroodpornego naczynia, posmarowanego masłem, obłożyć warzywami, skropić oliwą i piec około 20 minut.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!