Składniki
- pstrąg 2 sztuki
- czosnek 2 ząbki
- tymianek szczypta
- fasolka szparagowa 400 g
- rozmaryn szczypta
- mały kalafior 1 szt
- ziemniak 1 szt
- śmietanka 1 łyżka
- oliwa z oliwek 2 łyżki
- masło
- liście szpinaku do ozdoby
Sposób przygotowania
Pokrój ziemniaki w małą kostkę, a kalafior podziel na różyczki i wrzuć warzywa do parowaru na 9 minut. Później połącz warzywa z roztopionym masłem, śmietanką i oliwą z oliwek. Dodaj sól i pieprz do smaku, a następnie zmiksuj składniki. Przygotowanego pstrąga i szparagi włóż do parowaru VitaCuisine. Na patelni połącz bułkę tartą z tymiankiem, rozmarynem i czosnkiem oraz z masłem. Soczystą rybę i warzywa wyłóż na talerz ze zmiksowanymi ziemniakami. Dodaj bułkę tartą.
Podsumowanie przepisu
Zwycięska potrawa trzeciego etapu konkursu Rzuć Wyzwanie Kucharzowi - przygotowana przez Grzegorza Łapanowskiego.