Pstrąg z warzywami

reklama

Składniki
  • pstrąg 2 sztuki
  • czosnek 2 ząbki
  • tymianek szczypta
  • fasolka szparagowa 400 g
  • rozmaryn szczypta
  • mały kalafior 1 szt
  • ziemniak 1 szt
  • śmietanka 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • masło
  • liście szpinaku do ozdoby
Sposób przygotowania

Pokrój ziemniaki w małą kostkę, a kalafior podziel na różyczki i wrzuć warzywa do parowaru na 9 minut. Później połącz warzywa z roztopionym masłem, śmietanką i oliwą z oliwek. Dodaj sól i pieprz do smaku, a następnie zmiksuj składniki. Przygotowanego pstrąga i szparagi włóż do parowaru VitaCuisine. Na patelni połącz bułkę tartą z tymiankiem, rozmarynem i czosnkiem oraz z masłem. Soczystą rybę i warzywa wyłóż na talerz ze zmiksowanymi ziemniakami. Dodaj bułkę tartą.

Podsumowanie przepisu

Zwycięska potrawa trzeciego etapu konkursu Rzuć Wyzwanie Kucharzowi – przygotowana przez Grzegorza Łapanowskiego.