Składniki
- ziemniaki 600 g
- płatki orkiszowe 150 g
- jajka 3 sztuki
- ząbek czosnku
- młoda cebulka 200 g
- słonina pokrojona w kostkę 80 g
- pomidory 3 sztuki
- ser feta pokrojony w plastry 150 g
- sól i pieprz
- olej
Sposób przygotowania
- Ziemniaki obrać i włożyć go wody.
- Płatki orkiszowe uprażyć na suchej patelni. Gdy wystygną wymieszać je z jajkami i drobno posiekanym czosnkiem.
- Ziemniaki zetrzeć i dodać do masy. Przyprawić ją solą i pieprzem. Smażyć racuchy na rozgrzanym naTepanie oleju. Po usmażeniu odkładać w ciepłe miejsce, aby nie wystygły.
- Młodą cebulkę pokroić w talarki i podsmażyć razem z pokrojoną w kostkę słoniną. Następnie nakładać ją równomiernie na racuchy ułożone uprzednio na blasze do pieczenia.
- Pomidory oczyścić z szypułek, pokroić w plastry, i układać je na racuchach razem z serem feta.
- Zapiekać racuchy przez 5 minut pod uprzednio rozgrzanym grillem.
/Poziom mocy: 9-11 /
Czas smażenia: 4-8 minut/
Więcej takich przepisów na
|
- Ziemniaki obrać i włożyć go wody.
- Płatki orkiszowe uprażyć na suchej patelni. Gdy wystygną wymieszać je z jajkami i drobno posiekanym czosnkiem.
- Ziemniaki zetrzeć i dodać do masy. Przyprawić ją solą i pieprzem. Smażyć racuchy na rozgrzanym naTepanie oleju. Po usmażeniu odkładać w ciepłe miejsce, aby nie wystygły.
- Młodą cebulkę pokroić w talarki i podsmażyć razem z pokrojoną w kostkę słoniną. Następnie nakładać ją równomiernie na racuchy ułożone uprzednio na blasze do pieczenia.
- Pomidory oczyścić z szypułek, pokroić w plastry, i układać je na racuchach razem z serem feta.
- Zapiekać racuchy przez 5 minut pod uprzednio rozgrzanym grillem.
/Poziom mocy: 9-11 /
Czas smażenia: 4-8 minut/
Więcej takich przepisów na