Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Rillettes z łososia z piklowanymi ogórkami

Składniki:

  • Świeży łosoś 300 g
  • Posiekane kapary 20 g
  • Drobno pokrojona szalotka 40 g
  • Posiekany szczypiorek 20 g
  • Creme fraiche 50 g
  • Świeży ogórek 1 szt
  • Sok z cytryn do smaku
  • Woda 500 ml
  • Ocet winny 100 ml
  • Cukier 200 g
  • Anyż gwiazdkowy 1 szt

11 czerwca 2012 Przepisy redakcja

Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

Ugotuj łososia na parze, następnie odstaw do ostygnięcia. Pokrój cienko ogórek, posyp solą morską, odstaw na 10 minut. Wymieszaj ocet z wodą, dodaj anyż i cukier. Gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj ogórek i znów gotuj przez 10 minut. Wyciągnij ogórek I odstaw do ostygnięcia. Do łososia dodaj kapary, szalotkę, szczypiorek, creame fraiche, sok z cytryny, sól i pieprz. Delikatnie wymieszaj. Podawaj z piklowanymi ogórkami. Skrop oliwą z oliwek.

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI