Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Wróżby Diety

Rozgrzewające fusilli na jesień

Składniki:

200 g makaronu Malma Fusilli
1 surowa, wędzona kiełbasa wieprzowa
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 suszone pepperoncino
oliwa z oliwek
pół puszki pomidorów
natka pietruszki
bazylia
sól, pieprz
Grana padano

19 października 2016 Przepisy redakcja
Malma
Na dworze robi się coraz chłodniej, zatem szukamy sposobu na dostarczenie sobie upragnionego ciepła poprzez odpowiedni dobór stroju, picie herbaty czy jedzenie rozgrzewających dań. Jesienią świetnie sprawdzi się również pieprz cayenne, chrzan, musztarda czy… niepozorna pietruszka. Nie tylko podkręcą one temperaturę uzyskanych dań, ale także wzmocnią doznania smakowe.

Specjały włoskiej kuchni idealnie wpisują się w wymogi jesiennego menu. Najpopularniejszy przysmak, czyli makaron, to bogactwo składników odżywczych, a także gwarancja udanego posiłku. Z łatwością można połączyć go z innymi rozgrzewającymi dodatkami, takimi jak czosnek, cebula czy pietruszka. Warto spróbować Fusilli Alla Rusticana według poniższego przepisu.


Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Gdy się zrumieni dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pomidory i chwilę dusimy. Doprawiamy solą i pieprzem, a na końcu dodajemy grubo posiekane zioła. Makaron mieszamy z sosem i posypujemy tartym serem, serwujemy gorące.


Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI