Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Rozmarynowe kartofelki

Składniki:

  • masło klarowane 1 łyżka
  • pieprz
  • sól
  • rozmaryn gałązka
  • ugotowane ziemniaki 500 g

7 stycznia 2013 Przepisy redakcja

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzać Tepan.
  2. Ziemniaki pokroić w plastry. Z gałązki rozmarynu zerwać część igieł i posiekać je.
  3. Na rozgrzaną płytę wyłożyć klarowane masło, kiedy się stopi położyć na nim ziemniaki i posiekany rozmaryn. Gdy ziemniaki będą z jednej strony przypieczone przewrócić je na drugą stronę. Doprawić solą i pieprzem.Poziom mocy: 9-11. Czas pieczenia: 10 minut.  Więcej takich przepisów na www.miele-alacarte.pl 
|
  1. Rozgrzać Tepan.
  2. Ziemniaki pokroić w plastry. Z gałązki rozmarynu zerwać część igieł i posiekać je.
  3. Na rozgrzaną płytę wyłożyć klarowane masło, kiedy się stopi położyć na nim ziemniaki i posiekany rozmaryn. Gdy ziemniaki będą z jednej strony przypieczone przewrócić je na drugą stronę. Doprawić solą i pieprzem.Poziom mocy: 9-11. Czas pieczenia: 10 minut.  Więcej takich przepisów na www.miele-alacarte.pl 


Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI