Rozmarynowe kartofelki

reklama

Składniki
  • masło klarowane 1 łyżka
  • pieprz
  • sól
  • rozmaryn gałązka
  • ugotowane ziemniaki 500 g
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzać Tepan.
  2. Ziemniaki pokroić w plastry. Z gałązki rozmarynu zerwać część igieł i posiekać je.
  3. Na rozgrzaną płytę wyłożyć klarowane masło, kiedy się stopi położyć na nim ziemniaki i posiekany rozmaryn. Gdy ziemniaki będą z jednej strony przypieczone przewrócić je na drugą stronę. Doprawić solą i pieprzem.Poziom mocy: 9-11.
    Czas pieczenia: 10 minut. 

    Więcej takich przepisów na www.miele-alacarte.pl 


|

  1. Rozgrzać Tepan.
  2. Ziemniaki pokroić w plastry. Z gałązki rozmarynu zerwać część igieł i posiekać je.
  3. Na rozgrzaną płytę wyłożyć klarowane masło, kiedy się stopi położyć na nim ziemniaki i posiekany rozmaryn. Gdy ziemniaki będą z jednej strony przypieczone przewrócić je na drugą stronę. Doprawić solą i pieprzem.Poziom mocy: 9-11.
    Czas pieczenia: 10 minut. 

    Więcej takich przepisów na www.miele-alacarte.pl