1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Rzodkiewki z dzieciństwa

Składniki na 4 porcje: 2 pęczki rzodkiewek, 2 łyżki masła, 1/2 łyżeczki bardzo drobnej soli. Czas przygotowania: 5 minut

Rzodkiewki umyć, osuszyć i odkroić listki. Można zostawić 1–2 cm zielonych łodyżek, by było za co chwycić rzodkiewki.

Każdą do połowy posmarować masłem i zanurzyć w niewielkiej ilości drobnej soli (uwaga, nie należy przesadzać z solą).

Wyłożyć na talerzyk lub do miseczki. Podjadać jako przekąskę.

Lubisz gotować, jeść i smakować? - Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze