Rzodkiewki z dzieciństwa

Bogdan Biały

Składniki na 4 porcje: 2 pęczki rzodkiewek, 2 łyżki masła,
1/2 łyżeczki bardzo drobnej soli.
Czas przygotowania: 5 minut|Składniki na 4 porcje: 2 pęczki rzodkiewek, 2 łyżki masła,
1/2 łyżeczki bardzo drobnej soli.
Czas przygotowania: 5 minut

reklama

Rzodkiewki umyć, osuszyć i odkroić listki. Można zostawić 1–2 cm zielonych łodyżek, by było za co chwycić rzodkiewki.

Każdą do połowy posmarować masłem i zanurzyć w niewielkiej ilości drobnej soli (uwaga, nie należy przesadzać z solą).

Wyłożyć na talerzyk lub do miseczki. Podjadać jako przekąskę.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!