Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
10 czerwca 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Rzodkiewkowy chłodnik z imbirem

Składniki na 4 porcje: 250 ml jogurtu, 250 ml śmietany, ogórek świeży, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, 100 g melona, 2 łyżki marynowanego różowego imbiru plus 4 plasterki do dekoracji, 3 pęczki rzodkiewek, 3–4 gałązki świeżej mięty, łyżka soku z cytryny, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu. Czas przygotowania: 20 minut (dodatkowo około 2 godzin na schłodzenie)

Odłożyć 5 umytych rzodkiewek. Jogurt, śmietanę, obrany ogórek pokrojony na kawałki, czosnek, melon, sok z cytryny, sól, pieprz zmiksować w blenderze.

Włożyć do miski, dodać startą na grubych oczkach tarki rzodkiewkę, posiekane drobno miętę i plasterki marynowanego imbiru.

Włożyć do lodówki na 2 godziny. Chłodnik podawać w miseczkach, udekorowany startymi na tarce 5 rzodkiewkami
i plasterkami marynowanego imbiru.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI