Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
10 czerwca 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Rzodkiewkowy chłodnik z imbirem

Składniki na 4 porcje: 250 ml jogurtu, 250 ml śmietany, ogórek świeży, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, 100 g melona, 2 łyżki marynowanego różowego imbiru plus 4 plasterki do dekoracji, 3 pęczki rzodkiewek, 3–4 gałązki świeżej mięty, łyżka soku z cytryny, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu. Czas przygotowania: 20 minut (dodatkowo około 2 godzin na schłodzenie)

Odłożyć 5 umytych rzodkiewek. Jogurt, śmietanę, obrany ogórek pokrojony na kawałki, czosnek, melon, sok z cytryny, sól, pieprz zmiksować w blenderze.

Włożyć do miski, dodać startą na grubych oczkach tarki rzodkiewkę, posiekane drobno miętę i plasterki marynowanego imbiru.

Włożyć do lodówki na 2 godziny. Chłodnik podawać w miseczkach, udekorowany startymi na tarce 5 rzodkiewkami
i plasterkami marynowanego imbiru.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI