1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Sałata z kopru włoskiego i łososia

Sałata z kopru włoskiego i łososia

Składniki
  • ogórek sałatkowy 1 sztuka (mała)
  • cytryny 2 sztuki
  • sól, pieprz
  • cukier szczypta
  • oliwa z oliwek 4 łyżki
  • koper włoski (około 500 g) 4 bulwy
  • wędzony łosoś 125 g (grube plastry)
  • żurawina suszona 80 g
Sposób przygotowania
  1. Ogórka myjemy, obieramy i kroimy na pół. Wycinamy pestki i kroimy w małą kostkę. Cytrynę parzymy w gorącej wodzie i ścieramy skórkę z połówki. Sok wyciskamy i przyprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dodajemy oliwę z oliwek i energicznie mieszamy, a następnie dodajemy skórkę cytrynową oraz kawałki ogórka.
  2. Bulwy kopru włoskiego myjemy i cienko kroimy. Łososia kroimy na małe kawałki.
  3. Koper łączymy z łososiem, żurawinami oraz przygotowanym dressingiem. Natkę z kopru siekamy i posypujemy sałatę.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze