Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Sałata z kopru włoskiego i łososia

Składniki:

  • ogórek sałatkowy 1 sztuka (mała)
  • cytryny 2 sztuki
  • sól, pieprz
  • cukier szczypta
  • oliwa z oliwek 4 łyżki
  • koper włoski (około 500 g) 4 bulwy
  • wędzony łosoś 125 g (grube plastry)
  • żurawina suszona 80 g

11 września 2012 Przepisy redakcja

Sposób przygotowania:

  1. Ogórka myjemy, obieramy i kroimy na pół. Wycinamy pestki i kroimy w małą kostkę. Cytrynę parzymy w gorącej wodzie i ścieramy skórkę z połówki. Sok wyciskamy i przyprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dodajemy oliwę z oliwek i energicznie mieszamy, a następnie dodajemy skórkę cytrynową oraz kawałki ogórka.
  2. Bulwy kopru włoskiego myjemy i cienko kroimy. Łososia kroimy na małe kawałki.
  3. Koper łączymy z łososiem, żurawinami oraz przygotowanym dressingiem. Natkę z kopru siekamy i posypujemy sałatę.


Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI