Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Sałata z młodego szpinaku z łososiem i smażoną cebulą

Składniki:

  • 2 garście młodego szpinaku
  • garść rukoli
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 80 g łososia wędzonego na ciepło
  • 1/4 awokado
  • 1 ogórek szklarniowy
  • łyżka orzeszków pini
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka białego octu balsamicznego
  • 1/2 łyzeczki płynnego miodu
  • Łyzka posiekanego koperku


Sposób przygotowania:

Szpinak i rukolę opłukać i odwirować. Avokado obrac i pokroić w plastry. Ogórka obrac i pokroić w paski. Łososia podzielić na cząstki. Cebulę przekroić na dwie ćwiartki i poodzielać płatki. Na patelni rozgrzac łyżkę oliwy,po czym podsmażyć na niej płatki cebuli. Przygotować sos: wymieszać łyżke oliwy z białym balsamico, miodem, solą, pieprzem i koprem. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, polać sosem i posypać orzeszkami pini.

Podsumowanie

  Składniki na 1 porcję

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI