1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Sałata z młodego szpinaku z łososiem i smażoną cebulą

Sałata z młodego szpinaku z łososiem i smażoną cebulą

Składniki
  • 2 garście młodego szpinaku
  • garść rukoli
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 80 g łososia wędzonego na ciepło
  • 1/4 awokado
  • 1 ogórek szklarniowy
  • łyżka orzeszków pini
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka białego octu balsamicznego
  • 1/2 łyzeczki płynnego miodu
  • Łyzka posiekanego koperku
Sposób przygotowania
Szpinak i rukolę opłukać i odwirować. Avokado obrac i pokroić w plastry. Ogórka obrac i pokroić w paski. Łososia podzielić na cząstki. Cebulę przekroić na dwie ćwiartki i poodzielać płatki. Na patelni rozgrzac łyżkę oliwy,po czym podsmażyć na niej płatki cebuli. Przygotować sos: wymieszać łyżke oliwy z białym balsamico, miodem, solą, pieprzem i koprem. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, polać sosem i posypać orzeszkami pini.
Podsumowanie przepisu
  Składniki na 1 porcję

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze