Składniki
- 2 garście młodego szpinaku
- garść rukoli
- 1/2 czerwonej cebuli
- 80 g łososia wędzonego na ciepło
- 1/4 awokado
- 1 ogórek szklarniowy
- łyżka orzeszków pini
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka białego octu balsamicznego
- 1/2 łyzeczki płynnego miodu
- Łyzka posiekanego koperku
Sposób przygotowania
Szpinak i rukolę opłukać i odwirować. Avokado obrac i pokroić w plastry. Ogórka obrac i pokroić w paski. Łososia podzielić na cząstki. Cebulę przekroić na dwie ćwiartki i poodzielać płatki. Na patelni rozgrzac łyżkę oliwy,po czym podsmażyć na niej płatki cebuli.
Przygotować sos: wymieszać łyżke oliwy z białym balsamico, miodem, solą, pieprzem i koprem.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać, polać sosem i posypać orzeszkami pini.
Podsumowanie przepisu
Składniki na 1 porcję