Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Sałatka jarzynowa


5 kwietnia 2012 Przepisy redakcja
Składniki: 3 marchewki; 2 pietruszki; 2 ziemniaki; 6 ogórków konserwowych lub kiszonych; mała puszka; kukurydzy; mała puszka groszku; 1 jabłko; 3 jajka; 3 łyżki majonezu; 1 łyżka musztardy; sól, pieprz

Warzywa ugotować – koniecznie w mundurkach, żeby zachować smak -po czym ostudzić i obrać. Wszystkie pokroić w niewielką – w każdym domu jest inny idealny rozmiar – kostkę. Dodać ugotowane i pokrojone jajka. Dodać ogórki i jabłko a potem kukurydzę(to opcja – nie jest to tradycyjne w wielu domach), groszek. Następnie musztardę, majonez, sól, pieprz do smaku. Wymieszać i włożyć do lodówki, żeby się przegryzło. 



Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI