Sałatka owocowa z dynią

Bogdan Biały

Składniki na 4 porcje: 2 jabłka , 2 gruszki, 100 g dyni, 2 łyżeczki miodu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka oleju migdałowego lub orzechowego, sok z cytryny, szczypta soli, szczypta pieprzu, 1 łyżeczka posiekanej, bardzo drobno pietruszki.

reklama

Sposób przyrządzenia:  Jabłka przekroić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Gruszki i dynie pokroić w zapałkę.

Zmieszać oliwę z olejem, sokiem z cytryny i miodem, dodać sól i pieprz, dobrze wymieszać.

Sałatkę obficie skropić sosem.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!

Artykuł pochodzi z archiwum magazynu SENS

ZOBACZ AKTUALNE WYDANIE »