Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
21 kwietnia 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Sałatka owocowa z sosem kurkumowym

Składniki na 4 porcje: 1 grejpfrut;1 pomarańcza; 1 jabłko; kiść czerwonych winogron; 1/2 łyżeczki kurkumy; 50 g rodzynek; 1/4 szklanki masła ghee; szczypta szafranu; 2 łyżki miodu.

Masło ghee rozpuścić w garnku, po czym zdjąć z ognia. Gdy wystygnie, dodać miód, kurkumę, szafran i rodzynki. Pomarańczę i grejfruta obrać i podzielić na cząstki.

Każdą cząstkę obrać ze skórki, ewentualnie przekroić wzdłuż na pół. Winogrona przekroić na połówki, wyjąć z nich pestki. Jabłka umyć, też pokroić na cząstki, dodać do sałatki. Wszystkie owoce wymieszać i zalać obficie kurkumowo-maślanym sosem.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI