Sałatka śledziowa z fasolą

Bogdan Biały

Składniki na 4 porcje: po 1 szklance ugotowanej fasoli czerwonej, białej i czarnej; 4 ugotowane ziemniaki; 6 filetów z matijasa ; 2 cebule; 1 jabłko ; 1 cykoria; 1 pomidor; 2 łyżki kiełków słonecznika; sok z 1 cytryny; 3 łyżki oliwy z oliwek; 1/3 łyżeczki pieprzu; 1/3 łyżeczki soli; 1/2 łyżeczki kminku.

reklama

Ugotowaną fasolę polać oliwą, posypać kminkiem. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do fasoli.

Cebulę drobno posiekać, filety pokroić na dwucentymetrowe kawałki, jabłko obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić na plasterki. Pomidora – na cząstki.

Zmieszać składniki, posypać kiełkami.

Artykuł pochodzi z archiwum magazynu SENS

ZOBACZ AKTUALNE WYDANIE »