Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Sałatka wielkanocna z sosem tatarskim


7 kwietnia 2014 Przepisy redakcja
Święta Wielkanocne to radosny czas, który chętnie spędzamy z najbliższymi osobami. Siadamy wraz z nimi przy stole i składamy sobie najlepsze życzenia. Śniadanie Wielkanocne odbywa się w przyjemnej, wiosennej atmosferze, a na świątecznym stole nie może zabraknąć kolorowych pisanek oraz tradycyjnych potraw z jajkami.

Grzegorz Łapanowski, znany kucharz oraz dziennikarz kulinarny poleca potrawy na wielkanocne śniadanie: SAŁATKA WIELKANOCNA Z SOSEM TATARSKIM Składniki:

  • kilka plasterków wędzonej szynki
  • 1 mała czerwona cebula
  • kilka ugotowanych jajek przepiórczych
  • kilka marynowanych borowików lub podgrzybków
  • kilka korniszonów
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • szczypiorek

­Sos Tatarski:

  • kilka marynowanych pieczarek
  • 1 mała cebula
  • kilka korniszonów
  • kilka łyżek majonezu
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • TABASCO®
  • sól, czarny pieprz

Wykonanie: Plasterki zwijamy i układamy na półmisku. Dookoła układamy pokrojone w kawałki korniszony, połówki jajek przepiórczych i marynowane grzybki. Całość obsypujemy posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem i plasterkami cebuli (rozdzielamy je na pojedyncze krążki). Podajemy z ostrym sosem tatarskim. Przygotowanie sosu:Pieczarki, korniszony i cebulę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z majonezem. Przyprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem i sosem TABASCO®. Na koniec dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki. Odstawiamy na godzinę.


Strefa zakupów - odwiedź Butik.Zwierciadlo.pl

Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI