Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
24 listopada 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Sałatka z awokado z kolendrą i granatem

Składniki na 4 porcje: 1/4 główki kapusty włoskiej, 1/4 główki kapusty czerwonej, 5–6 gałązek kolendry, 2 owoce awokado, granat, 3 łyżki obranych ze skórki i uprażonych migdałów, słodka gruszka, 2 łyżeczki soku z cytryny. Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 3 łyżki soku pomarańczowego, 1/3 łyżeczki soli, łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu zmiażdżonego w moździerzu.Czas przygotowania: 20 min

Kapustę posiekać drobno ostrym nożem. Awokado obrać, usunąć pestki i pokroić w plastry. Ziarenka granatu wyłuskać, umytą gruszkę pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać wszystko ręką, dodać migdały. Składniki sosu umieścić w słoiku, kilka razy wstrząsnąć. Wyłożyć sałatkę na talerze lub do miseczek i polać sosem. Udekorować kolendrą.


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI