Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
24 listopada 2010 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Sałatka z awokado z kolendrą i granatem

Składniki na 4 porcje: 1/4 główki kapusty włoskiej, 1/4 główki kapusty czerwonej, 5–6 gałązek kolendry, 2 owoce awokado, granat, 3 łyżki obranych ze skórki i uprażonych migdałów, słodka gruszka, 2 łyżeczki soku z cytryny. Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 3 łyżki soku pomarańczowego, 1/3 łyżeczki soli, łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu zmiażdżonego w moździerzu.Czas przygotowania: 20 min

Kapustę posiekać drobno ostrym nożem. Awokado obrać, usunąć pestki i pokroić w plastry. Ziarenka granatu wyłuskać, umytą gruszkę pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać wszystko ręką, dodać migdały. Składniki sosu umieścić w słoiku, kilka razy wstrząsnąć. Wyłożyć sałatkę na talerze lub do miseczek i polać sosem. Udekorować kolendrą.


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI