1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Sałatka z ciecierzycy i sera feta

Sałatka z ciecierzycy i sera feta

Jasmeen
Jasmeen
Oto prosty przepis na zdrową sałatkę na kolacje.

Ciecierzyca, zwana grochem włoskim, to jeden z głównych składników w kuchni Bliskiego Wschodu. Warto inspirować się orientalnymi przepisami i wprowadzić tę roślinę do codziennego jadłospisu.

Składniki
1 puszka gotowanej cieciorki marki Jasmeen 1 opakowanie sera feta 1 awokado 1 pęczek kolendry 1 łyżka oliwy z oliwek sok z cytryny sól pieprz
Sposób przygotowania
Do miski wsypujemy odcedzoną cieciorkę. Następnie kroimy i dodajemy kolendrę, awokado i ser feta. Składniki solimy i pieprzymy do smaku. Na koniec dodajemy oliwkę z oliwek oraz sok z cytryny. Całość mieszamy i mamy gotową sałatkę, którą możemy podać ze świeżym pieczywem.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze