1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Sałatka z jajek, koziego sera i mango

Składniki na 4 porcje: 1 mango, 200 g owczego sera, 4 jajka, 50 g liści szpinaku, 50 g mieszanki różnych sałat, pęczek bazylii, 4 plastry szynki. Na sos: 3 łyżki oleju z kanoli i czerwonej palmy, łyżka soku z cytryny, 2–3 krążki papryczki chili, 1/6 łyżeczki cukru, 1/3 łyżeczki soli, 1/6 łyżeczki pieprzu. Czas przygotowania: 15 min

Ugotować i obrać jajka, pokroić je na połówki lub ćwiartki.

Mango pokroić w plasterki. Na talerze wyłożyć umyte i osuszone liście sałaty, bazylię, plastry szynki, plasterki mango, pokrojone jajka i szpinak.

Dodać plastry sera. Zmieszać olej z sokiem z cytryny, drobno posiekaną papryczką chili i cukrem, dodać pieprz i sól. Skropić sałatkę sosem.

Lubisz gotować, jeść i smakować? - Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze