Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
12 stycznia 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Sałatka z łososia, awokado i pomarańczy

Składniki na 4 porcje: 300 g wędzonego łososia w plastrach, sok z 2 limonek, 2 duże pomarańcze, 4 małe dymki, 150 g szpinaku, 2 dojrzałe owoce awokado. Na sos: 4 łyżki oliwy, otarta skórka z 1 pomarańczy, drobno posiekany ząbek czosnku, łyżeczka musztardy diżońskiej, 1/2 łyżeczki drobno mielonego czarnego pieprzu. Czas przygotowania: 15 min plus marynowanie

Plastry łososia rozłożyć na talerzu, obficie skropić sokiem z limonek i odstawić na 2 godz. do lodówki. Owoce pomarańczy podzielić na cząstki. Szpinak opłukać i osączyć. Awokado i dymkę obrać i pokroić w plastry.

Wymieszać pomarańcze, awokado, szpinak, dymkę i rybę w misce. Do niedużego słoiczka włożyć składniki sosu, kilkanaście razy wstrząsnąć słoiczkiem, aż składniki się zmieszają.

Sałatkę obficie skropić sosem.


Uwaga konkurs! Przywróć młody wygląd na dłużej – wygraj zabieg preparatem Facetem w klinice Estetica Nova!

Atrakcyjna, młodo wyglądająca twarz to pragnienie większości z nas. Szeroki wybór oferty zabiegów anti-aging sprawia, że coraz więcej kobiet korzysta z możliwości niechirurgicznego poprawienia urody, ...

Konkurs z okazji Dnia Matki: Ministerstwo Dobrego Mydła

Każdego dnia, kiedy otwieramy naszą małą pracownię, myślimy nie tylko o tym, co danego dnia mamy do zrobienia, ale i o produktach, które jeszcze nie ...

KONKURS Quiosque „Podziękuj Mamie”

Maj to jeden z najpiękniejszych miesięcy w roku. Wszystko wokół budzi się do życia i rozkwita. W tym czasie jest także wyjątkowe święto - ...
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI