Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Bogdan Biały
12 stycznia 2011 in Przepisy by Dorota i Bogdan Biały

Sałatka z łososia, awokado i pomarańczy

Składniki na 4 porcje: 300 g wędzonego łososia w plastrach, sok z 2 limonek, 2 duże pomarańcze, 4 małe dymki, 150 g szpinaku, 2 dojrzałe owoce awokado. Na sos: 4 łyżki oliwy, otarta skórka z 1 pomarańczy, drobno posiekany ząbek czosnku, łyżeczka musztardy diżońskiej, 1/2 łyżeczki drobno mielonego czarnego pieprzu. Czas przygotowania: 15 min plus marynowanie

Plastry łososia rozłożyć na talerzu, obficie skropić sokiem z limonek i odstawić na 2 godz. do lodówki. Owoce pomarańczy podzielić na cząstki. Szpinak opłukać i osączyć. Awokado i dymkę obrać i pokroić w plastry.

Wymieszać pomarańcze, awokado, szpinak, dymkę i rybę w misce. Do niedużego słoiczka włożyć składniki sosu, kilkanaście razy wstrząsnąć słoiczkiem, aż składniki się zmieszają.

Sałatkę obficie skropić sosem.


Jak utrzymać wakacyjny nastrój przez całe lato?

Okres urlopowy zaczął się na dobre, choć niestety, rzadko spędzamy całe wakacje na wyjeździe. Przez większą część lata chodzimy do pracy próbując poczuć wakacyjny klimat ...

Recepta na lęk? „Pokochaj swoje serce”

„Życie jest zaskakująco proste, gdy przestajemy je komplikować.” mówi Dagmara Skalska w swojej najnowszej książce „Pokochaj swoje serce” i przedstawia sposób na pokonanie lęku.
zamknij [x]

POLECANE KSIĄŻKI