Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój

Sałatka z miętą


Bogdan Biały
Składniki na 4 porcje: 200 g ziaren kwinoa, 2 ogórki, 10 pomidorków koktajlowych, żółta papryka, czerwona papryka, duża czerwona cebula, 4 łyżki soku z cytryny, 1/3 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki soli, 3 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, pęczek mięty. Czas przygotowania: 45 minut

Ziarna kwinoa wrzucić do wrzącej wody, ugotować, osączyć. Oliwę zmieszać z sokiem cytrynowym, solą, pieprzem, posiekanymi drobno czosnkiem i miętą. Odstawić. Pomidorki koktajlowe pokroić w ćwiartki, ogórki i paprykę – w słupki,
cebulę – w ćwierćplasterki. Warzywa wymieszać z kwinoa, polać sosem.

Odstawić, by smaki się połączyły. Można udekorować miętą.

Lubisz gotować, jeść i smakować? – Więcej o gotowaniu znajdziesz na blogu Food&Wood!



Zobacz także


POLECANE KSIĄŻKI