Sałatka z papryką, kaparami i oliwkami

123rf.com

Sałatka to lekki, małokaloryczny i zdrowy posiłek, który idealnie sprawdzi się w letnie, gorące dni. To szybki sposób zarówno na smaczne śniadanie, obiad, jak i kolację.
Sałatki możemy przygotowywać na wiele różnych sposobów, dlatego nie ma mowy o tym, aby się nam znudziły.

reklama

Składniki

1 puszka papryki Trzy Kolory marki Sandra
4 jajka
2 łyżki kaparów ze słoika
1 ząbek czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
szczypta soli
szczypta pieprzu

Sposób przygotowania

W garnku gotujemy jajka na twardo, a następnie obieramy je i kroimy na ćwiartki. Paprykę z puszki odsączamy i kroimy w paseczki. Składniki układamy na talerzu i posypujemy odsączonymi kaparami. Obrany czosnek rozcieramy w moździerzu z odrobiną soli i pieprzu, a następnie mieszamy go z oliwą. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę, którą przed podaniem wkładamy do lodówki na 15 minut.