Psychologia Styl Życia Seks Parenting Moda i uroda Zdrowie Przepisy Kultura Rozwój Księgarnia Sklep Cyfrowy

Sałatka z papryką, kaparami i oliwkami

Składniki:

1 puszka papryki Trzy Kolory marki Sandra
4 jajka
2 łyżki kaparów ze słoika
1 ząbek czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
szczypta soli
szczypta pieprzu

12 lipca 2017 Przepisy redakcja
123rf.com
Sałatka to lekki, małokaloryczny i zdrowy posiłek, który idealnie sprawdzi się w letnie, gorące dni. To szybki sposób zarówno na smaczne śniadanie, obiad, jak i kolację.

Sałatki możemy przygotowywać na wiele różnych sposobów, dlatego nie ma mowy o tym, aby się nam znudziły.

Sposób przygotowania:

W garnku gotujemy jajka na twardo, a następnie obieramy je i kroimy na ćwiartki. Paprykę z puszki odsączamy i kroimy w paseczki. Składniki układamy na talerzu i posypujemy odsączonymi kaparami. Obrany czosnek rozcieramy w moździerzu z odrobiną soli i pieprzu, a następnie mieszamy go z oliwą. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę, którą przed podaniem wkładamy do lodówki na 15 minut.

Zobacz także

POLECANE KSIĄŻKI